• Geplaatst op 24-05-2018
  • Food & Service
Thee is hot. Steeds meer mensen drinken thee en de ene na de andere theespeciaalzaak opent de deuren. Multi-brand operator Bakerstreet beweegt mee met de trends. Voor de on-the-move formules Deli2go en Deli by Shell was het bedrijf op zoek naar een manier om thee goed op de kaart te zetten. Inmiddels is bij diverse Shell-stations de verse kwaliteitsthee van Mevrouw Cha verkrijgbaar. Een topthee verdient een toppresentatie en zo ontstond er een revolutionaire dubbelwandige disposable beker, gemaakt van glashelder kunststof.

Bakerstreet is een multi-brand operator en heeft partnerships met bedrijven als Shell en Albert Heijn. Voor Shell verzorgt het bedrijf sinds 2010 alle bakery’s in de vorm van Deli2go (highway locaties) en Deli by Shell (off-highway locaties). Begin 2017 introduceerde Bakerstreet bij Albert Heijn de formules Bakery Café en Deli Kitchen. Rogier Soetens, Formule & Operations Manager bij Bakerstreet, vertelt: “Wij bieden de klant een succesvol totaalconcept, maar produceren niks zelf. Als onafhankelijke speler werken wij samen met verschillende leveranciers. Voor de verpakkingen werken wij ruim tien jaar naar volle tevredenheid samen met Ebe Bruinsma (Key accountmanager) en Paul Vriens (Office accountmanager) van Paardekooper. Paardekooper levert vrijwel alle bedrukte verpakkingen, van koffiebekers en snackbakjes tot tassen en zakjes.”

Trendzetters in beweging

Traditionele eetpatronen veranderen en de on-the-move markt is in beweging. Net als Bakerstreet volgt Paardekooper deze trends en ontwikkelingen op de voet. Patrick Zevenbergen, Marketing Manager bij Paardekooper, licht toe: “Zeker de categorie warme dranken is volop in beweging, maar vernieuwing op het gebied van disposable drinkbekers was ver te zoeken. Hier lag voor onze organisatie een mooie, maar vooral uitdagende kans.” Een uitdaging was het zeker, want ook Rogier was al lange tijd op zoek naar een alternatief voor de standaard kartonnen beker. Zijn zoektocht duurde maar liefst vier jaar en onderweg kwam hij Paardekooper weer ‘tegen’.

Thee moet je zien: mwah wordt wauw!

Rogier: “Thee serveer je in een transparante beker. Topthee in een kartonnen beker is mwah. Thee moet je zien. Vanuit praktisch oogpunt, zodat je de sterkte van de thee goed kunt beoordelen, maar ook omdat dit de smaakbeleving ten goede komt: mwah wordt wauw. Het bleek echter nog best lastig om een transparante theebeker te ontwikkelen, onder andere gelet op minimale temperatuur- en smaakoverdacht en helderheid van het materiaal. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij Naber Plastics, een gerenommeerd kunststof spuitgietbedrijf uit Waalwijk. Zij werken ook samen met Paardekooper en als ‘verbindende factor’ tussen onze bedrijven is Paardekooper ook aangehaakt.”

ThermoTwin®: twice as nice

Het resultaat is een nieuwe generatie dubbelwandige disposable bekers, gemaakt van glashelder PP, met als toepasselijke naam ‘ThermoTwin’. Dorine Koopmans, Productmanager bij Depa licht toe: “ThermoTwin staat synoniem voor de ultieme drinkbeleving, waarbij kwaliteit, presentatie en gebruikscomfort centraal staan. Gasten worden getrakteerd op een dubbele smaaksensatie: zij proeven met hun mond én met hun ogen. Als preferred partner van Naber Plastics is ThermoTwin exclusief verkrijgbaar bij Paardekooper en Depa. Wij zijn blij dat wij in het project van Bakerstreet mochten participeren, want met elkaar hebben we (weer) iets moois neergezet. Voor nu, maar zeker ook voor de toekomst, want ThermoTwin wordt door de markt met open armen ontvangen.”