• Geplaatst op 19-07-2019
  • Food & Services

Voor de jaarlijkse Flavour Fair was Big Green Egg op zoek naar een alternatief voor plastic disposables. Het bedrijf koos voor de bagasse borden van Depa Biodore®. 

Ieder jaar organiseert Big Green Egg de Flavour Flair. EGG-fans (EGGers) kunnen genieten van diverse workshops, demonstraties en natuurlijk de lekkerste signature dishes. “De Flavour Fair trekt ruim 3.000 bezoekers,” vertelt Anouk Janmaat, Marketing & Communicatiemedewerker bij Big Green Egg. “Paardekooper levert al jaren de disposables voor dit event, waaronder borden en servetten. In het verleden maakten we gebruik van plastic borden. Drieduizend bezoekers, minimaal zes gerechten per bezoeker… reken maar uit hoeveel plastic er gebruikt werd.” 

Minder plastic verpakkingen

“Dat kon en moest minder,” vervolgt Anouk. “Daarom hebben we ons laten adviseren door Paardekooper. De disposables van Biodore® zijn een mooi alternatief voor plastic disposables. Uiteindelijk hebben we gekozen voor borden van bagasse.” 

“Bagasse is een natuurlijk materiaal, dat ook wel bekend staat als suikerrietpulp”, licht Rosalie Gijsberts, Accountmanager bij Paardekooper, toe. “Het is de vezel die overblijft uit de rietsuikerproductie. Bagasse is een zeer sterk materiaal en de bagasse borden kunnen gecomposteerd worden in een industriële omgeving.” 

Mooi en sterk

“De bagasse borden hebben een mooie, degelijke uitstraling,” aldus Anouk. “Daarnaast is het voor ons erg belangrijk dat de disposables sterk en stevig zijn. We serveren tijdens het event complete gerechten en de bezoekers eten vaak staand. De bagasse borden buigen en scheuren niet. Dit draagt bij aan een aangename foodexperience. Daar staan we voor!” 

Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.