• Geplaatst op 24-09-2015
  • Food & Services

Het is belangrijk om consumenten telkens weer op creatieve wijze te verrassen. De wijze waarop je jouw producten presenteert, speelt hierbij een belangrijke rol. Met ‘zomaar een cadeaupapiertje’ kom je vandaag de dag niet meer weg. Alles draait om beleving: trakteer je klanten op een unwrapping experience met de mooiste geschenkverpakkingen.

Mooi inpakken loont

Uit onderzoek van wetenschappers aan de Southern Methodist University (SMU) blijkt, dat een leuke verpakking de waardering van de ontvanger doet toenemen. Een geschenkverpakking op zich is al een prikkel om blij van te worden, zonder dat we ook maar een glimp van de inhoud hebben gezien. We worden nog blijer, als de verpakking er opvallend en mooi uitziet. Volgens de onderzoekers stijgt de waardering voor een cadeau, naarmate er meer aandacht is besteed aan de verpakking. Strikken, lintjes en kleine decoraties: een decoratieve verpakking krijgt volop waardering. Kortom, mooi inpakken loont.

De kunst van het inpakken

Een lintje hier, een strikje daar. Inpakken lijkt heel eenvoudig, maar dit blijkt voor veel winkeliers nog een behoorlijke uitdaging. Zeker tijdens de drukke dagen voor Sinterklaas en Kerst, als de rij voor de kassa oneindig lijkt. Gelukkig zijn er verschillende geschenkverpakkingen, waarmee je in een handomdraai een perfect ingepakt cadeau creëert. Denk aan flesdozen, bedrukte houten kistjes, wijnfleszakjes gemaakt van jute of canvas of handige geschenkzakjes en – doosjes. Deze verpakkingen zijn vaak al een cadeau op zich, dankzij hun bijzonder dessin en/of vormgeving.

Goed voorbereid

Je kunt er ook voor kiezen om vooraf cadeaupakketten op te maken. Zinken emmers, mandjes of houten kistjes gevuld met de mooiste producten. Eenmaal uitgepakt zijn deze verpakkingen bovendien geschikt als sfeervolle decoratie. Je zorgt voor een unwrapping experience én een blijvende herinnering. Kom je er echt niet uit, of heb je bijvoorbeeld meerdere filialen en hecht je veel waarde aan een consistente manier van inpakken? Dan kies je voor een maatwerk inpakworkshop. Professionals leren je de kneepjes van het vak. Je medewerkers beschikken na afloop over de juiste handvatten om elk product van een mooie, originele cadeauverpakking te voorzien, passend bij de uitstraling van uw bedrijf.

Ben je klaar voor het feestelijke najaar? Bekijk onze Najaarsbrochure boordevol opvallende verpakkingsideeën. Wij helpen je graag op weg.