• Geplaatst op 21-12-2015
  • Food & Service

Bakkerij Pol van den Bogaert is al sinds 1911 een begrip in Breda en omgeving. Inmiddels is de vierde generatie aan het roer. Onder leiding van Paul en Talita van den Bogaert onderging de bakkerswinkel recent een succesvolle metamorfose. En daar hoort natuurlijk een nieuwe lijn verpakkingen bij, want zoals Paul zelf zegt: “Verpakkingen zijn mede bepalend voor de sfeer die de bakkerswinkel uitstraalt.”

Per 1 november 2015 stopte Van den Bogaert als lid van Het Echte Bakkersgilde. “We wilden heel graag ons eigen gezicht tonen,” verklaart Paul. “Die mogelijkheid hadden we niet als Echte Bakker, want dan moet je je conformeren aan de huisstijl van het gilde. Zo voert het gilde voornamelijk zwarte verpakkingen voor het gebak. Mooi, maar wij willen juist het beeld neerzetten van de vrolijke, lekkere bakker. Dan denk ik eerder aan leuke kleuren, in plaats van aan zwart.” Met het besluit om uit het Bakkersgilde te stappen, moesten Paul en Talita op zoek naar een verpakkingsleverancier.

Dat klikt

Tijdens Bakkersvak 2015 werden Paul en Talita verrast door het aanbod van Paardekooper. “Je ziet vaak in één oogopslag of iets bij je past of niet,” vertelt Paul. “Bij het zien van de stand van Paardekooper waren we direct enthousiast. De stijl van de verpakkingen sprak ons erg aan en van het één kwam het ander.” “In maart vonden de eerste gesprekken plaats,” vertelt Bart Bertens, verpakkingsadviseur bij de Paardekooper Store Breda. “Een krappe acht maanden later moest alles gereed zijn, want dan vond de opening van de vernieuwde winkel plaats. Het was hard werken, maar we hebben de deadline gehaald.”

Samenwerken

“Het ontwerp voor de nieuwe verpakkingen is afkomstig van de zus van Paul,” gaat Bart verder. “Zij is eigenaresse van Jacobs Vormgeving en wist de wensen van Paul en Talita uitstekend te vatten in een mooi ontwerp. Het ontwerp hebben wij doorgevoerd op 24 verschillende verpakkingen, van (stok)broodzakken en verschillende formaten gebaksdozen tot etiketten. Daarnaast leveren we nog verschillende neutrale verpakkingen.”

De vrolijke, warme bakker

“De basis voor de nieuwe verpakkingslijn bestaat uit vier pastelkleuren,” vervolgt Paul. “De verpakkingen vertellen het verhaal van de vrolijke, warme bakker. Van kleuren word je immers vrolijk en de zachte pasteltinten zorgen voor een warm totaalplaatje. Ook met de verpakking creëer je een bepaalde sfeer, dat merken we aan de enthousiaste reacties van onze klanten. Alle partijen hebben hard gewerkt om dit resultaat neer te zetten. Dat we de deadline hebben gehaald is natuurlijk super. Het was achteraf best een intensief project en Paardekooper heeft ons van begin tot eind uitstekend begeleid.”