• Geplaatst op 08-01-2017
  • Food & Service

Wendy Hofman, eigenaresse van Everything Sweet, was op zoek naar een mooi en praktisch cadeaudoosje voor de lekkerste snoepjes en chocolade. Sinds de opening van Everything Sweet op 1 april 2013 koopt zij regelmatig standaard verpakkingen bij de Paardekooper Store in Breda. Geïnspireerd door de mogelijkheden van bedrukte verpakkingen, heeft zij nu haar eigen lijn bonbondoosjes.

‘Wendy is een creatieve, ondernemende dame,’ vertelt Bart Bertens, verpakkingsadviseur bij de Paardekooper Store Breda. ‘Van de meest simpele verpakkingen, maakt zij de mooiste geschenken. Maar dat kost tijd en zeker in drukke perioden is die tijd er niet altijd. Daarom koos Wendy voor luxe bonbondoosjes in eigen stijl.’

Snel inpakken

‘De doosjes behoeven geen verdere opsmuk,’ licht Wendy toe. ‘Klanten hechten veel waarde aan een mooi ingepakt cadeau. Voorheen maakte ik gebruik van standaard bonbondoosjes. Die kleedde ik dan verder aan met lintjes, strikjes en een etiket. De nieuwe bonbondoosjes zijn een eyecatcher op zich. Klanten waarderen de uitstraling enorm en ik ben snel klaar met inpakken. Een win-win situatie dus. Zeker rond de feestdagen is het erg druk in de winkel. Dan is een kant-en-klaar cadeaudoosje een geweldige oplossing.’

Herkenbaarheid

‘De bonbondoosjes dragen ook bij aan de naamsbekendheid van mijn bedrijf,’ vervolgt Wendy. ‘Qua uitstraling passen de doosjes perfect bij de stijl van Everything Sweet. Paardekooper heeft dit traject uitstekend begeleid. De samenwerking verliep erg prettig en over het eindproduct ben ik erg tevreden. En niet onbelangrijk: mijn klanten ook. Ik krijg veel leuke reacties.’ Bart vult aan: ‘We zijn met de leverancier om tafel gaan zitten, om te kijken wat er mogelijk was. Uiteindelijk hebben we een bestaand doosje deels voorzien van een eigen dessin. We leveren een drietal formaten bonbondoosjes, 200, 375 en 500 gram, voorzien van een handige klepsluiting.’

Creatief Everything

Sweet verkoopt naast snoep en chocolade ook noten, wijn, koffie, thee en relatiegeschenken. ‘In de Paardekooper Store kan ik me helemaal uitleven,’ vertelt Wendy lachend. ‘Al die mooie tasjes, manden, lintjes en strikjes, hiermee maak ik de mooiste geschenken. Vooral de tasjes van bruin kraftpapier vind ik ideaal. Hier kan ik echt alle kanten mee op. Daarnaast haal ik ook praktische spullen, zoals plakband en vulmateriaal, bij Paardekooper. En wie weet wat de toekomst brengt. Met Paardekooper wordt het geven en krijgen van cadeaus nóg leuker.’