• Geplaatst op 17-05-2019
  • Food & Service
Wat in 1999 begon met een aanvraag voor kindermenuboxen is uitgegroeid tot een hechte samenwerking. Familiepark Drievliet en Paardekooper werken al twintig jaar samen. “Alles wat je niet kunt eten komt bij Paardekooper vandaan,” vertelt Angela Flaton, Horecamanager bij Drievliet. “Van borden en rietjes tot toiletpapier en handzeep. Het is fijn om een partner te hebben die ons bedrijf door en door kent, precies weet waar de behoefte ligt én kansen ziet.”

Partners sinds 1999

Angela herinnert zich de eerste kennismaking met Ebe nog goed. “Het leek wel een volksverhuizing. In plaats van een ‘platte’ brochure had hij een gigantische verhuisdoos bij zich, boordevol verpakkingen. Een goede binnenkomer, want we hebben Ebe nooit meer laten gaan. Na al die jaren kunnen we lezen en schrijven met elkaar. Dat werkt erg prettig. De mogelijkheden zijn onbegrensd en de lijnen erg kort. We profiteren van de slagkracht van een grote speler en de betrokkenheid van een familiebedrijf. Paardekooper voelt ons haarfijn aan, waardoor ze altijd direct de juiste oplossing hebben.

Rollercoaster rit

De verpakkingsindustrie wordt sterk gedreven door trends en ontwikkelingen. De sector is continu in beweging. “Het voelt soms alsof je in een achtbaan zit,” vertelt Angela. “Consumententrends veranderen in rap tempo en er is geen tijd om stil te staan. Gelukkig is Paardekooper uitstekend op de hoogte van alle ontwikkelingen. Ze nemen ons op dit gebied een hoop zorgen uit handen. Ze denken proactief mee en komen met alternatieve oplossingen. Dit zijn oplossingen die niet alleen aansluiten bij de trends en ontwikkelingen, maar ook goed passen bij wie wij zijn als bedrijf.”

Duurzaam verpakken

Als voorbeeld noemt Ebe de toenemende vraag naar duurzame verpakkingsoplossingen. “De consument wil minder plastic en de vraag naar natuurlijke verpakkingen neemt toe. Drievliet stapt langzaam over op onze Biodore®-lijn. Dit zijn verpakkingen en disposables gemaakt van natuurlijke materialen. Veel van deze verpakkingen voldoen bovendien aan de Green Key-vereisten. Green Key is een internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Wij denken mee en geven advies voor een duurzaam en toekomstbestendig verpakkingsassortiment.”

Beleving & fun

Verpakkingen vormen daarnaast een essentieel onderdeel van de gastbeleving. “Dat hebben ze bij Paardekooper goed begrepen,” vindt Angela. “Paardekooper heeft verschillende mooie horecaconcepten die bijdragen aan de setting. Neem bijvoorbeeld de I’M a HOT koffiebekers. De bekers zien er schitterend uit en dankzij de dubbele boodschap, vanaf een afstandje lees je alleen I’M HOT, versterken ze de funfactor. Dit past bij ons, als onderdeel van een leuk dagje uit.