• Geplaatst op 25-10-2016
  • Food & Service

Jolidé is al sinds 1976 een vertrouwde naam in Utrecht en omgeving. Inmiddels telt het familiebedrijf drie vestigingen, met aan het roer familie van Leeuwen. De vierde generatie is in opkomst. Een snelle snack, maar dan wel met restaurant-kwaliteit.” Om die kwaliteit te waarborgen, is een goede verpakking essentieel” zo stelt Dennis van Leeuwen, één van de eigenaren.

Jolidé is sinds zes jaar klant bij Paardekooper Nieuwegein. “Paardekooper levert het complete assortiment bedrukte verpakkingen,” vertelt Johan van Straten, Regiomanager bij Paardekooper. “Dennis vroeg ons zes jaar geleden om een prijsopgave te doen en zo is het balletje gaan rollen. Jolidé maakte al gebruik van bedrukte verpakkingen en stap voor stap hebben wij dit assortiment overgenomen. Wij leveren onder andere bedrukte snackzakken, snacktassen, hamburgerzakjes, milkshakebekers, etiketten en satéprikkers.”

Naamsbekendheid via de verpakking

“Je verpakkingen laten bedrukken is tegenwoordig heel normaal,” vertelt Dennis. “Wij deden dit vijfentwintig jaar geleden al. Wij zijn begonnen met bedrukte milkshakebekers. Dat waren overigens wel andere tijden. Je moest toen gigantische aantallen bestellen. Dat ging om veel geld, maar wij geloven: als je iets doet, moet je het goed doen. Naamsbekendheid is ontzettend belangrijk, om je bedrijf goed in de markt te zetten. De verpakking is hier een wezenlijk onderdeel van. Neem bijvoorbeeld onze tasjes. Ook op straat kom je onze naam tegen.”

Patat en snacks bezorgen

Jolidé startte in 1990 met het thuisbezorgen van snacks. “Hiermee waren wij eveneens één van de eersten,” aldus Dennis. “Gemak dient de mens en het bezorgen werd steeds populairder. Klanten kunnen zowel telefonisch als via de website en onze speciale App bestellingen doorgeven. Om te voorkomen dat de snacks koud of slap worden is een goede verpakking heel belangrijk. Paardekooper heeft ons uitstekend geadviseerd. Ze hebben veel research gedaan en met succes. Dankzij de verpakkingen blijven onze patat en snacks heerlijk krokant.”

40-jarig bestaan

Jolidé bestaat dit jaar veertig jaar. “Om dit te vieren hebben we een speciale jubileum-verpakking gemaakt,” vertelt Johan. “De Jolidé-leeuw heeft nu een feestmuts op. Zowel de tasjes als de kidsboxen zijn voorzien van deze feestelijke bedrukking.” “Paardekooper heeft ons wederom uitstekend geholpen,” vult Dennis aan. “Je bent natuurlijk maar één jaar veertig. Kleinere afnames zijn verhoudingsgewijs duurder. Ook op dit gebied denkt Paardekooper met ons mee. Johan is mijn vaste contactpersoon. Paardekooper is weliswaar een grote organisatie, maar daar merk ik niks van. Een appje naar Johan en het wordt geregeld. Dat is handig.”