• Geplaatst op 20-01-2016
  • Algemeen

Rian Faaij is als E-Business Manager bij PACOMBI GROUP onder andere verantwoordelijk voor de webshop van Paardekooper. Zijn doel: De Paardekooper webshop vergelijkbaar met bol.com, maar dan voor zakelijke gebruikers. “Alles draait om extreme gebruiksvriendelijkheid en wij bieden naast verpakkingen ook allerlei andere artikelen aan, waaronder gebruiksartikelen die winkels, horeca en industrie nodig hebben als onderdeel van hun eigen business.”

Plaza-concept

Als voorbeeld noemt Rian reinigingsmiddelen, kassarollen en displaymateriaal. “In de toekomst willen wij ons assortiment nog verder uitbreiden met producten van andere aanbieders. Dit is vergelijkbaar met het Plaza-concept van bol.com. Hiermee bieden we klanten een nog breder en dieper assortiment. Met de Paardekooper webshop willen we consumentengemak integreren in de zakelijke wereld.”

Hoog detailniveau

“De webshop kenmerkt zich door een zeer hoog detailniveau. De omschrijving en productkenmerken geven antwoord op elke denkbare vraag die een klant heeft. Dus we noemen niet alleen afmetingen, maar ook informatie over bijvoorbeeld (milieu)keurmerken en voedselveiligheid. Op deze specificaties kan ook gezocht worden. Alles draait om gemak en daarom zijn alle processen, van zoeken tot bestellen, sterk vereenvoudigd.”

Persoonlijke bestelomgeving

“Met de nieuwe < a href ="http://www.paardekooper.nl/">webshop bieden we ook een zeer uitgebreide workflow aan de kant van de klant,” vervolgt Faaij. Als voorbeeld noemt hij een supermarktketen met meer dan zeshonderd filialen. “We bieden de mogelijkheid om een persoonlijke inkoopomgeving in te richten. Alle filialen kunnen toegang krijgen tot het systeem en kunnen de alleen voor hen relevante artikelen bestellen, eventueel gekoppeld aan een maximale uitgave per periode. Men kan ook aangeven hoe de order verdeeld moet worden. Op deze manier ondersteunen we administratieve processen van onze klanten.”