• Geplaatst op 02-06-2016
  • Algemeen

Duurzaamheid staat hoog op de agenda van de overheid. Van overheidsinstellingen, zoals gemeenten, provincies, waterschappen, ziekenhuizen en scholen, wordt verwacht dat zij duurzaam inkopen. Als leverancier van onder andere kantoorsupplies, disposables en verpakkingen, zien wij het als onze taak, om afnemers te begeleiden bij hun duurzaam inkoopbeleid.


Paardekooper (onderdeel van PACOMBI GROUP) is één van de grootste onafhankelijke distributeurs van disposables en verpakkingen in Europa. Wij leveren meer dan 35.000 producten voor de detailhandel, foodservice, industriële markt en overheidsinstellingen. Ons assortiment bestaat uit kantoorsupplies, disposables, hygiëne- en schoonmaakartikelen en (verzend)verpakkingen. Binnen ons familiebedrijf staat de vraag centraal, hoe onze producten en diensten jouw organisatie nóg beter kunnen maken. Hierbij focussen wij ons op een efficiënte total cost of ownership, meer gemak voor onze afnemers, onderscheidend vermogen en duurzame inkoop.

Efficiënt inkopen

Paardekooper biedt een one-stop-shop concept. Je hebt keuze uit een breed en diep assortiment kantoorsupplies, disposables, hygiëneartikelen, schoonmaakartikelen en verpakkingen. Al deze artikelen bestel je eenvoudig via onze geavanceerde webshop www.paardekooper.nl, waar je gebruik kunt maken van een persoonlijke bestelomgeving. Je profiteert van één aanspreekpunt, één factuur, een overzichtelijk orderproces en een efficiënte logistieke uitlevering, zowel gelet op transportkosten als op duurzaamheid. Grotere inkoopvolumes leiden bovendien tot lagere kostprijzen. Kortom, met Paardekooper ben je verzekerd van een efficiënte inkoop.

Duurzaam inkopen

Van leveranciers wordt steeds vaker verwacht, dat zij duurzame producten en diensten aanbieden. Paardekooper is koploper als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen. Niet omdat het moet, maar omdat wij oprecht geloven in het belang van MVO. Wij zetten ons al jaren in om onze impact op het milieu te minimaliseren. Hierbij kijken we zowel naar onze eigen bedrijfsprocessen en die van onze toeleveranciers, als naar de producten die wij vermarkten. Deze jarenlange inzet heeft geresulteerd in een aantal vooruitstrevende duurzaamheidsconcepten, waaronder het unieke LCA Centre. Op pagina 2 lees je hier meer over. Met deze concepten helpen wij ook onze afnemers bij hun duurzame inkoopbeleid.