• Geplaatst op 31-03-2016
  • Industrie

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is allang geen modeterm meer, maar een randvoorwaarde voor succesvol ondernemen. Vanuit de overheid worden reeds verschillende milieueisen en sociale voorwaarden gesteld, als het gaat om de inkoop van producten en diensten. Ook steeds meer bedrijven volgen dit voorbeeld. Eén van de belangrijkste eisen bij duurzaam inkopen is transparantie.

Transparante informatie

Van leveranciers wordt (steeds meer) verwacht, dat zij duurzame producten en diensten aanbieden. Én dat zij het verhaal achter hun duurzame aanpak inzichtelijk maken. Ontbreekt dit verhaal, dan is de kans op een samenwerking minimaal of wordt een bestaande samenwerking zelfs beëindigd. Na jarenlang onderzoek, hebben wij een unieke LCA-Methode ontwikkeld. Op basis van deze methode kunnen wij in ons eigen onderzoekscentrum (The LCA Centre) de milieu-impact van onze verpakkingen en disposables inzichtelijk maken. Hierbij houden wij rekening met de gehele levenscyclus van een product, van grondstofwinning tot aan de afvalverwerking en/of recycling.

Milieu-impact reduceren

Met deze informatie helpen wij inkopers, om verantwoorde keuzes te maken aangaande hun assortiment verpakkingen en disposables. Met als belangrijkste inzet: het reduceren van de milieubelasting. Als een bedrijf bijvoorbeeld overweegt, om over te stappen van glas naar plastic als drinkbeker, dan kan The LCA Centre onderzoek doen naar de milieu-effecten van die overgang. Bovendien helpen wij klanten bij het formuleren van verdedigbare milieuclaims. De verpakking speelt ook een belangrijke rol in het aankoopproces. Consumenten hechten steeds meer waarde aan duurzaam kopen.

BSCI-Lidmaatschap

Overigens beperken wij ons niet alleen tot het milieu. Wij hechten tevens veel waarde aan het sociale aspect. Consumenten willen vandaag de dag weten waar de producten vandaan komen en hoe deze worden geproduceerd. Dit geldt tevens voor ons als leverancier. Daarom zijn wij onder andere aangesloten bij het Business Social Compliance Initiative (BSCI). BSCI heeft tot doel om wereldwijd de werkomstandigheden in de toeleveringsketen te verbeteren.

Onze duurzame aanpak, als basis voor duurzame (in)koop. Wil je meer weten? Kijk dan eens op www.brightpackaging.com of lees meer over ons vooruitstrevende MVO-beleid.