• Geplaatst op 26-11-2018
  • Agri & Horti

Wat was de beste duurzame ontwikkeling van sierteeltverpakkingen het afgelopen jaar? Dit initiatief werd door de jury beloond met de toekenning van de Greenovation Award tijdens de Trade Fair 2018 van Royal FloraHolland. 

And the winner was… de “Easy Bio hoes van Zentoo”! En Paardekooper natuurlijk, omdat de verpakking in nauwe samenwerking tot stand is gekomen. 

Deze ‘Easy’ Bio hoes is geproduceerd van een materiaal dat snijbloemen net zo snel en gemakkelijk laat verpakken als conventioneel kunststof, zowel handmatig als machinaal. De hoes is composteerbaar, en maakt het de bloemist en boeketmaker heel eenvoudig: die kan de hoes gewoon bij het groenafval gooien en hoeft plastic en groen niet meer te scheiden. Dat werd beloond met de Greenovation Award in de categorie ‘Best Article’. De jury was ook te spreken over het feit dat de hoes voor andere bloemsoorten en potplanten gebruikt kan worden. En als je toevallig óók sierteler bent én je denkt ook na over een groene verpakking, dan lijkt ons dit een schot voor open doel… 

Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.