• Geplaatst op 01-10-2019
  • Food & Services

Vorige week stond Paardekooper op de Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Hier presenteerden we de foodverpakkingen van de toekomst, waarbij alles draait om duurzaamheid, gemak en de ultieme gastbeleving.

Onze lichte stand viel lekker op tussen alle sfeervolle donkere stands en trok veel bezoekers. Het topsegment van de horeca was ruim vertegenwoordigd. “Er was onder de bezoekers veel aandacht voor onze verpakkingen van natuurlijke materialen,” constateert Linda van den Heuvel (Marketeer Paardekooper) na afloop van de beurs.

Natuurtrend

“De natuurtrend voerde deze beurs duidelijk de boventoon. Ook andere standhouders presenteerden producten van natuurlijke materialen, waarvan bruin of beige papier het meest voorkomend. De natuurtrend wordt enerzijds gedreven vanuit de behoefte van de gasten. De afkeer tegen plastic groeit en de vraag naar natuurlijke verpakkingen neemt toe. Daar moet je als horecaondernemer iets mee. In dit kader was er veel aandacht voor ons merk Biodore®. De verpakkingen en disposables binnen deze lijn zijn uitsluitend gemaakt van natuurlijke materialen, waaronder hout, bamboe en palmblad. Daar scoor je punten mee!”

Impact SUP-verbod

“Anderzijds was er veel aandacht voor duurzaam verpakken met oog op de naderende SUP-wet. In 2021 wordt het gebruik van Single Use Plastics verboden dan wel ontmoedigt. Onder het verbod vallen veel artikelen die in de horeca worden gebruikt, waaronder disposable plastic borden, bestek en rietjes. Er heerst bij ondernemers vaak nog onduidelijkheid over wat nu wel of niet mag. Dat werd tijdens de beurs wederom duidelijk. Naast Biodore® presenteerden we tijdens de beurs ook onze DEPA Durables, als alternatief voor disposable plastic. De reacties op ons zogenoemde SUP-proof assortiment waren erg positief.

hoe-gastvrij-ben-jij-908-400-kl