• Geplaatst op 04-04-2017
  • Food & Services

Op zondag 26 en maandag 27 maart vond de Convenience in Actie plaats. Het jaarlijkse inspiratie-event voor tankshops en tabaks- en gemakswinkels. WrappIDup kreeg vanuit de organisator Lekkerland de vraag, om tijdens de beurs een inspirerende, interactieve inpakworkshop te organiseren. Van tijdschriften tot snoep en chocolade; met WrappIDup wordt de tankshop een trendy giftshop.

Uit diverse onderzoeken blijkt het tankstation één van de meest populaire locaties voor last-minute cadeaus. Maar er valt veel meer uit deze productcategorie te halen, bijvoorbeeld door middel van een mooie, opvallende verpakking. De wijze waarop je producten inpakt en presenteert is van invloed op de klantbeleving. Die beleving wordt ook binnen petrol steeds belangrijker. Het thema van de Convenience in Actie was ‘inspireer & profiteer’ en daar sluit onze inpakworkshop uitstekend bij aan.

Inpakworkshop Petrol

Tijdens de inpakworkshop demonstreerde onze inpakspecialiste Jolanda Serraarens praktische inpaktechnieken en verrassende tips en tricks. Deelnemers leerden snel en mooi inpakken en ontvingen na afloop een handige hand-out in de huisstijl van Lekkerland. Wij hebben de input aangeleverd, waaronder foto’s en instructies, en Lekkerland heeft zelf de opmaak van de workshopflyer ‘Creatief inpakken’ verzorgd.

Veelzijdig en creatief

Per beursdag organiseerden wij drie inpakworkshops. Centraal tijdens de workshop stonden de producten die een tankshop veel verkoopt, zoals tijdschriften, snoep en chocolade. Wij presenteerden onder andere een luxe giftbox, ideaal als chocoladeverpakking, een tijdschriftcadeauset, een goodiebag en een snoep surprise. Wij kregen veel enthousiaste reacties, met name gericht op de veelzijdigheid van verpakkingen. Een blokbodemzak en een transparante tas bijvoorbeeld, vormen een perfecte basis voor het samenstellen van een verrassend cadeaupakket. “Je denkt bij cadeauverpakkingen als snel aan een standaard cadeaupapiertje,” bekent één van de deelnemers. “Het is verrassend en inspirerend om te zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van geschenkverpakkingen. Hartstikke gaaf!”