• Geplaatst op 27-06-2018
  • Food & Services

Geïnspireerd op de Hawaiiaanse poké bowl worden gerechten steeds vaker geserveerd in een kom. De komgerechten duiken overal op: in restaurants, foodtrucks, op festivals en ook de lokale visboer speelt in op de trend met een fraaie selectie kant-en-klare bowls. Wat maakt de kom zo populair?

Er zijn verschillende verklaringen voor de hedendaagse aantrekkingskracht van de kom. De vraag naar gemaksproducten neemt toe en eten uit een kom is lekker makkelijk. Komgerechten worden ook wel omschreven als ‘comfort food voor op de bank’. Je lepelt alles eenvoudig naar binnen. Daarnaast kun je eten in een kom op een fotogenieke manier presenteren en daarmee sla je de spijker op z’n kop, want dat is wat de hedendaagse consument graag ziet. Eten moet visueel opvallen en het delen waard zijn.

Fotogenieke presentatie

Het presenteren van food in een kom is volgens foodstyliste Katy Greenwood[1] eenvoudiger dan op een bord. “Bij een bowl hoef je alleen de bovenste laag maar te versieren,” zo stelt zij. Zo kun je de minder fotogenieke ingrediënten, zoals rijst, perfect verstoppen.

Natuurlijke en levendige foodpresentatie

De hedendaagse consument houdt niet alleen van fotogeniek, maar ook van natuurlijk. Producten met een natuurlijke look doen het goed. Met Biodore® sla je twee vliegen in één klap. Biodore® biedt een brede range bowls, verkrijgbaar in verschillende natuurlijke materialen, maten en vormen. Naast witte kommen, gemaakt van (suikerrietpulp) hebben we ook een brede collectie kommen gemaakt van palmblad. De natuurlijke nerven van het palmblad, maken van elke verpakking een uniek product en zorgen voor een levendige foodpresentatie. Naast ronde palmblad-kommen hebben we ook ovale vormen en kegel vormen. Verder hebben we verschillende formaten kommen gemaakt van bruin kraft in combinatie met PLA, zodat de kommen vocht- en vetbestending zijn. En nog een groot voordeel: de kommen kunnen na gebruik gewoon in de groene afvalbak.

Ben jij klaar voor de bowltrend? Bekijk onze uitgebreide collectie bowls, schalen en kommen gemaakt van natuurlijke materialen.

[1] https://www.ad.nl/koken-en-eten/waarom-is-eten-uit-een-bowl-zo-populair~a3da68d4/