• Geplaatst op 24-05-2018
  • Food & Service
Jaarlijks genieten meer dan 15 miljoen gasten van de natuurlijke, huisgemaakte producten van La Place. De producten worden dagvers en veelal voor de ogen van de gasten bereid. “What you see is what you get is voor ons een belangrijk uitgangspunt,” vertelt Nick Möhlmann, Inkoper Food bij La Place. “Onder dit motto gingen we op zoek naar een transparante disposable theebeker voor onze evenementenlocaties. Al snel kwamen we uit bij Paardekooper.” De relatie tussen La Place en Paardekooper gaat terug naar het jaar 2007. Onder de vleugels van V&D leverde Paardekooper vrijwel alle verpakkingsmaterialen, maar met de ondergang van het warenhuis leek er een einde te komen aan de jarenlange, succesvolle samenwerking. Ebe Bruinsma, Accountmanager bij Paardekooper, licht toe: “Voor het standaard verpakkingsassortiment werkt La Place sinds twee jaar samen met een andere partij, maar als ze iets bijzonders nodig hebben dan weet Nick ons gelukkig nog te vinden. Zo levert Paardekooper nog steeds – unieke en bedrukte verpakkingen en disposables. We kunnen met elkaar lezen en schrijven.”

Transparante theebeker

Nick: “In onze restaurants serveren we verste muntthee in mooie glazen, zodat de thee goed zichtbaar is. Voor onze evenementenlocaties waren we op zoek naar een vergelijkbare oplossing. Als alternatief voor de kartonnen beker wilden we een transparante kunststof theebeker. We hebben met verschillende leveranciers om de tafel gezeten. Uiteindelijk hebben we gekozen voor ThermoTwin® van Paardekooper, omdat deze beker precies aan al onze eisen voldoet.”

Een voltreffer

Nick spreekt van een ‘voltreffer’: “Het kunststof is uiterst helder en nauwelijks van echt glas te onderscheiden, voor een extra luxe uitstraling. De verse thee komt uitstekend tot z’n recht. De dubbele wand biedt een optimale isolatie en minimale temperatuuroverdracht, zodat gasten hun handen niet branden aan de hete thee. Daarnaast is Paardekooper erg flexibel als het gaat om de afnames: we kunnen de aantallen naar wens opschalen. Dat is zeker in de dynamische evenementenbranche een pre.”

Field-research

“We hebben de beker getest tijdens de Libelle Zomerweek,” vervolgt Ebe. “Nick en ik hebben samen field-research verricht. We hebben de bezoekers gevraagd naar hun ervaring met en mening over de nieuwe theebeker. De reacties waren zeer positief.” Nick vult aan: “We bieden bezoekers van evenementen dezelfde thee-ervaring als in onze restaurants en dat wordt gewaardeerd. De beker wordt goed in de markt ontvangen. Op dit moment bekijken we de mogelijkheden om ThermoTwin® ook voor andere toepassingen in te zetten. Die mogelijkheden zijn er zeker.”