• Geplaatst op 20-03-2015
  • Algemeen

Wellicht heb je de berichten in de media gehoord over een verbod op het gratis verstrekken van plastic tassen per 1-1-2016. Graag informeren wij je over de huidige ontwikkelingen hieromtrent en de mogelijke gevolgen.

De maatregel

Er komt geen verbod op plastic tassen, maar op het gratis verstrekken hiervan. Daarnaast zijn er uitzonderingen als het gaat om plastic tassen die noodzakelijk zijn in het kader van functionaliteit en voedselveiligheid. Deze uitzonderingen zijn op dit moment nog niet gedefinieerd.

Milieustandpunt

Branchevereniging NRK wenst (net als wij) meer duidelijkheid over de voorgenomen plannen. Als verpakkingsleverancier hechten wij veel waarde aan oplossingen die bijdragen aan een verlaagde milieu-impact. Desalniettemin staan wij in voor de wensen van onze klanten. Wij bieden een alternatief pakket bestaande uit papieren, Bio-based en draagtassen voor meermalig gebruik, gemaakt van jute of katoen.

Gevolgen en oplossingen

De gevolgen van het besluit verschillen per bedrijf en daarmee ook de oplossingen. De één zal voortaan een bijdrage rekenen voor de plastic tas. De ander kiest er misschien voor om af te stappen van de plastic tas en zal op zoek gaan naar een andere materiaalsoort. Zoals eerder genoemd bieden wij je diverse alternatieven. Hierover adviseren wij je graag.

Heb je nog vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem contact met ons op voor meer informatie.