• Geplaatst op 13-05-2019
  • Food & Services

Paardekooper gaat voor zijn afvalzakken hergebruikt kunststof van Morssinkhof – Rymoplast gebruiken. Morssinkhof – Rymoplast recyclet hiervoor Europees kunststofafval, hoofdzakelijk afkomstig uit Nederland en België. Paardekooper brengt de afvalzakken van hergebruikt kunststof op de markt onder de merknaam Powersterko® recycled materials. 

Powersterko® recycled materials-zakken zijn volledig geproduceerd met in Europa ingezameld plastic afval van topkwaliteit: het zogeheten Post Consumer Waste. Ze worden gemaakt middels co-extrusie, een moderne techniek die de afvalzakken meerlaags maakt. De drielaagse folie maakt de afvalzakken bijzonder sterk, waardoor zij in toenemende mate een goed alternatief vormen voor afvalzakken van nieuwe materialen. 

Het hergebruiken van plastic past naadloos bij de uitgangspunten van een circulaire economie. Paardekooper Verpakking en Powersterko® ondersteunen daarom het reduceren, verstandig gebruik en recyclen van plastic, zoals benoemd in de uitgangspunten van Rethink, een duurzaam initiatief van de kunststof- en rubberindustrie. De twee bedrijven zoeken steeds nieuwe mogelijkheden om eigen kunststof afval om te zetten naar nieuwe producten. 

EuCertPlast-gecertificeerd

De gebruikte plastic afvalzakstromen zijn EuCertPlast-gecertificeerd volgens de Europese standaard EN-15343:2007. Deze richtlijn beoogt het milieuvriendelijk recyclen van plastics te bevorderen door het te standaardiseren. Ook is vastgelegd dat al het verzamelde afval traceerbaar moet zijn. De herkomst van het plastic is dus altijd duidelijk, maar ook wat er vervolgens mee gebeurt. 

FSC-gecertificeerd

Alle Powersterko® recycled materials-zakken hebben een MVO-paspoort. Dit geeft aan wat de milieu-impact van de zakken is. Bovendien zijn de afvalzakken weer opnieuw recyclebaar. 

Alle Powersterko® recycled materials-zakken zijn verpakt in FSC-gecertificeerde omverpakkingen. Ze zijn duidelijk herkenbaar aan het gecombineerde logo van Morssinkhof – Rymoplast. 

Over Morssinkhof – Rymoplast

Morssinkhof Rymoplast heeft meer dan 50 jaar ervaring in kunststofrecycling en is dé pionier in plastic recycling in Europa. Met innovatieve technologie verwerkt het bedrijf kunststofafval van consumenten en de industrie tot bruikbare hernieuwde grondstoffen. Met een productie van meer dan 275.000 ton per jaar is zij één van Europa’s grootste producenten van hoogwaardig herwonnen grondstoffen. De ontwikkeling van de recycling-industrie is een belangrijke kracht achter de beweging naar de circulaire economie; een systeem waar afval is verbannen. 

Over Paardekooper

Paardekooper, deel van Koninklijke Paardekooper Group, is een toonaangevende internationale speler in de wereld van verpakkingen en disposables. Het bedrijf levert ruim 15.000 artikelen voor onder meer de AGF, sierteelt, food en non-food industrie, groothandel, foodservice, schoonmaak en zorg. Voor schoonmaakgroothandels is Paardekooper al jarenlang de vertrouwde leverancier van onder meer afvalzakken in elke gewenste soort, maat en kleur. In het eigen onderzoekscentrum, The LCA Centre wordt de milieu-impact van verpakkingen en disposables bepaald in de zoektocht naar alternatieve producten met een lagere milieu-impact. 

Voor nadere informatie: Stefan van der Pluijm, +31(0)6-83917183, stefanvanderpluijm@paardekooper.com.