• Geplaatst op 10-02-2020
  • Algemeen

Voor het eerst staat Paardekooper dit jaar op het Green Key Event. Dit evenement voor Green Key-bedrijven uit de toeristisch-recreatieve en zakelijke sector  vindt op donderdag  13 februari plaats in Diergaarde Blijdorp. Op de gezellige Green Key-inspiratiemarkt wisselen wij met gasten vrijblijvend van gedachten over de verduurzaming van hun sector. Ook laten we zien hoe Paardekooper ze daar als leverancier van verpakkingen bij kan helpen.

Belangrijke aandachtstrekker op onze stand is de zero waste cup. Samen met de bijbehorende 'reverse vending machine' (niet te zien op het evenement) stimuleert deze herbruikbare drinkbeker ‘reduce, reuse en recycle’: klanten leveren de beker na gebruik in bij de automaat die de bekers 'opslokt' en schoonwast en verzamelen daarbij punten voor een beloning. De drinkbekers zijn aan het einde van hun leven 100% recyclebaar. Een perfect gesloten systeem voor Green Key-accommodaties die belang hechten aan duurzaamheid.

Duurzame oplossingen

Ook laten we tijdens het event onze Packnowledgy-banner in het oog springen. Ons Packnowledgy-wiel toont de Green Key-deelnemers dat Paardekooper de ideale partner is om ze te helpen bij de ontwikkeling van creatieve en duurzame verpakkingsoplossingen. Door verpakkingen, kennis en technologie te combineren, vinden wij voor ieder verpakkingsvraagstuk een creatieve en/of duurzame oplossing.

Wat is Green Key?

Green Key is het hét internationale duurzaamheidskeurmerk voor bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en de zakelijke markt. Accommodaties met een Green Key-keurmerk voldoen aan de normen van de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK). Zij streven ernaar bewust om te gaan met de natuur en ons milieu, zonder hun gasten te laten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist. Green Key hanteert voor de certificering de drie niveaus brons, zilver en goud. Hoe meer maatregelen een bedrijf neemt, hoe hoger hun Green Key-certificeringsniveau.

Green Key in onze webshop

In de Paardekooper-webshop vind je bij diverse producten het Green Key-logo. Dit logo geeft aan dat een product voldoet aan de eisen van Green Key op het gebied van duurzaamheid en milieuzorg. Inkopers kunnen aan hun certificeringsniveau werken door bewust onze Green Key-producten aan te schaffen. Lees hier meer over Green Key en Paardekooper.

Gevarieerd programma 

Het Green Key Event start met een welkomstwoord door de voorzitter van de stichting KMVK. Daarna geeft elke standhouder, waaronder Paardekooper, in het plenaire gedeelte een pitch van een halve minuut. Verder kunnen de gasten van het Green Key Event diverse workhops bezoeken (onder andere over meer groen op het bord, duurzaam ondernemen, circulaire accommodaties en natuurbelevenissen), is er op de inspiratiemarkt een dinerbuffet en volgt om 18.30 uur de uitreiking van de Green Key-certificaten voor 2020, met tot slot een afsluitende borrel.