• Geplaatst op 10-01-2019
  • Algemeen

Wat zijn de designtrends in 2019 en hoe vertaal je deze naar een onderscheidend verpakkingsdesign? Paardekooper presenteert de trends op het gebied van kleur, vorm en typografie.

1. Van stockfoto naar maatwerk illustratie

Online kiezen steeds meer bedrijven en merken voor maatwerk illustraties in plaats van stockfoto’s. Een eigen herkenbare ‘tekenstijl’ draagt bij aan de herkenning van het merk. Je kunt deze illustraties natuurlijk ook gebruiken op de verpakking. Wat denk je van een bedrukte (herbruikbare) draagtas of koffiebeker voorzien van je eigen illustratie? De verpakking wordt op deze manier een toffe eyecatcher en een hebbeding op zich.

2. Gedurfde kleuren

Ontwerpers voorspellen in 2019 een overdaad aan kleur. We zien opvallende kleurencombinaties van bijvoorbeeld oranje, rood, roze en paars, gedurfde knalkleuren en levendig koraal. Paardekooper biedt een uitgebreid assortiment kleurrijke draagtassen en geschenkverpakkingen, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een kleurrijke persoonlijke bedrukking. Uitpakken én inpakken met kleur!

3. Asymmetrisch

Asymmetrische prints en vormen geven de verpakking een speels effect. Soms moet je twee keer kijken en juist deze ‘disbalans’ nodigt uit tot meer. Met een asymmetrisch verpakkingdesign val je gegarandeerd op in het schap en houd je de aandacht van de consument langer vast.

4. Typografie

Steeds meer merken gebruiken opvallende typografie in plaats van afbeeldingen. Wint in 2019 het praatje van het plaatje? Met een opvallende tekst op de verpakking maak je in ieder geval indruk. Aansprekende teksten nodigen bovendien uit tot social sharing voor nog meer naamsbekendheid. Voorbeelden van typografische verpakkingen zijn ons I’M a CONCEPT en Pubckalk® Concept. Natuurlijk denken we ook graag mee voor een uniek, eigen verpakkingsontwerp.

Ben je op zoek naar een trendy verpakkingsassortiment en kun je wel wat inspiratie of hulp gebruiken? Check www.wrappidup.nl voor de leukste verpakkingsideeën en designmogelijkheden.