• Geplaatst op 30-07-2015
  • Food & Services

Italië is het land van de zon, mooie stranden, de lekkerste wijnen en ‘gewoon’ goed eten. De Italiaanse keuken staat bekend om zijn pure ingrediënten, die in hun eenvoud wonderschoon zijn. Als foodliefhebber wil je hier natuurlijk alles van weten. Daarom organiseerde Foodservice Netwerk vorige maand een speciale Tour d’Italia. En wij gingen mee, op zoek naar echt eten en inspirerende foodverpakkingen.

De zoektocht concentreerde zich in de regio Piëmonte. Een prachtige streek in het noordwesten van Italië, waar geen plaats is voor fastfood. Hier nemen mensen de tijd om te genieten van goed eten. We brachten onder meer een bezoek aan het gerenommeerde Eataly, waarbij alles draait om authenticiteit en eerlijk en puur eten. Voor de Italianen de normaalste zaak van de wereld, maar voor ons Hollanders toch wel even wennen. Gelukkig zien we ook in ons land steeds meer (her)waardering voor het lokale, vertrouwde leven en nemen we steeds meer de tijd om te genieten van lekker eten.

Smaakvol verpakt

In antwoord op de toenemende interesse voor lokale, pure producten haalde Paardekooper twee jaar geleden al een ‘stukje Italië’ naar Nederland met de unieke Smaakvol verpakkingen. Het Smaakvol verpakkingsontwerp is een visualisatie van een pure en kwalitatieve foodbeleving. Een ander voorbeeld is Heerlijk, onze unieke verpakkingslijn voor de ambachtelijke bakkerij. Heerlijk staat voor de ambachtelijke beleving van vroeger, gemaakt volgens de moderne standaarden.

‘No to-go’

Maar terug naar Italië: Wat hebben we genoten van de mooie gerechten, prachtige wijnen en het schitterende landschap. Qua verpakkingsdesign zagen we echter niet direct een link met het authentieke, smaakvolle Italië. Misschien omdat het hier ‘gewoon normaal’ is en geen trend, zoals bij ons? En zoals eerder aangegeven: fastfood is not done, daarom zie je hier ook maar weinig to-go verpakkingen.

Miniverpakkingen

Wat vooral opviel, waren de disposable koffiebekers. Koffie is onlosmakelijk verbonden met de Italiaanse cultuur en we zagen verschillende stijlvolle (zwartwit) dessins voorbij komen. Daarnaast kennen we allemaal de Italiaanse Antipasti. Deze culinaire meesterwerkjes in het klein zijn een lust voor het oog en de maag. In Nederland zien we ook steeds meer aandacht voor kleine, luxe hapjes, ofwel amuses. Hiervoor biedt Paardekooper eveneens een mooie verpakkingsoplossing. Naast onze standaard amuselijn, presenteren we tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam onze nieuwe MINI’s. Zoals de naam al doet vermoeden: miniverpakkingen voor minigerechten. Voor iedereen die op zoek is naar (nog meer) ‘foodspiratie’ is de vakbeurs het bezoeken meer dan waard. Laat je inspireren en kom langs.