• Geplaatst op 01-10-2019
  • Food & Services

Veel trends vinden hun oorsprong in New York. WrappIDup’ers Jolanda en Linda vertrokken naar de Big Apple op zoek naar nieuwe, trendy verpakkingsideeën. Ze keerden terug met twee(!) koffers vol inspiratie. Check it out!

“Amerikanen kijken totaal anders naar verpakken. Deels vanuit regelgeving, veiligheid en afvalsystemen, maar vooral omdat verpakken hier echt verkopen is,” constateert Linda. “En dat resulteert in de meest waanzinnige verpakkingen. Hier geldt de overtreffende trap: niet alleen in de zin van groter en meer. Ook qua trends zijn de Amerikanen in veel gevallen een paar stappen verder.”

OCD

Het viel Linda onder andere op, dat de schappen vaak geordend zijn op kleur. Ze licht toe: “In de kunst komen we hiervoor de term ‘Visually Satisfying Arrangement’ tegen. Zoals de naam al aangeeft: deze manier van ordenen geeft een soort (visuele) voldoening of bevrediging. Het is fijn om naar te kijken en daarnaast ook gewoon super praktisch: je vindt alle matching items bij elkaar.”

Collector’s item

“De trend van personaliseren zien we ook terug in New York,” vervolgt Linda. “Maar dan keer tien. Je kunt werkelijk alles laten personaliseren. Dit gaat verder dan een koffiebeker of tas met daarop je eigen naam. Personaliseren is tot kunst verheven. Door het customizen ontstaat er een one-of-a-kind product en maak je zelfs zoiets gewoons als een schoenveter nog bijzonder. Er ontstaat een soort collector’s item: uniek en dus gewild. Ook op het gebied van blurring loopt men in New York ver vooruit. Dat betekent nog meer bijzondere combinaties, zeker op het gebied van verpakkingen. We zijn voorlopig nog niet ‘uitgeblurred’.”

Ordinary classy

“En over blurring gesproken, ook de grens tussen stijlvol en trashy vervaagt,” haakt Jolanda in. “Zelfs luxe designermerken voegen trashy elementen toe aan hun collectie. Een shopper met de look van noppenfolie of vinyl is haute couture. Daar wil je mee gezien worden! Deze trend kunnen we uitstekend toepassen in packaging, denk aan cadeaupapier gemaakt van noppenfolie of herbruikbare draagtassen. Super origineel én verleidelijk, want zo’n verpakking vraagt erom om aangeraakt te worden. Zo zagen we ook verpakkingen voorzien van een soort craquelé. Het materiaal knispert of lijkt te knisperen en nodigt eveneens uit om aangeraakt te worden. Alle zintuigen worden geprikkeld voor een premium klantbeleving.”

Eat giet oan!

Die multizintuiglijke beleving ervaren de dames ook op straat. Linda vertelt: “Food on the go is hier razend populair en het mag gewoon overal. Zelfs in de winkels. Terwijl je met je ene hand de kledingstukken opzij schuift heb je in je andere hand je ‘mug’ beet. Een to go snack of koffie hoort er gewoon bij, waar je ook mee bezig bent. Het eten gaat door. Een to go verpakking is haast net zo vanzelfsprekend als een handtas of horloge: je kunt het gewoon altijd bij je ‘dragen’. Je ziet hier de meest zinnenprikkelende (verpakkings)creaties. Na de visuele explosie volgt een bizarre smaakexplosie. New York is sinds 2017 de meest ‘geïnstagramde’ stad ter wereld. Wij snappen wel waarom!” Wil jij ook Instagram veroveren met een waanzinnig toffe verpakking? Linda en Jolanda hebben twee koffers vol verpakkingen mee naar huis genomen en meer dan 10.000 foto’s gemaakt. Ontdek nog meer NY tijdens een WrappIDup inspiratiesessie en ga ook voor de overtreffende trap. In dit geval: nóg beter!

trend-en-inspiratietour-new-york-908-400-kl