• Geplaatst op 07-06-2016
  • Food & Service
Als zoon van een ambachtelijk bakker wist Ted Tammer precies wat hij wilde. Een eigen bakkerij, gericht op eerlijke, gezonde en verse producten. Op 2 januari 2015 opende Versbakkerij Leusden haar deuren in de gelijknamige plaats. Bij Versbakkerij Leusden vind je écht brood, zonder toevoeging van E-nummers. Om dit pure, eerlijke karakter te benadrukken was Ted op zoek naar een onderscheidende verpakking. “Via mijn buurvrouw ben ik bij Paardekooper terecht gekomen,” vertelt Ted. “Zij heeft een eigen ontbijtservice en haalt haar verpakkingen al jaren bij Paardekooper. Zodoende kwam ik in contact met Johan van Straten van Paardekooper. Ik ben bij verschillende verpakkingsbedrijven langs geweest, maar wat Johan mij liet zien sprak mij direct aan.”

Heerlijk bakkerijverpakkingen

“Ted doelt hier op onze Heerlijk bakkerijverpakkingen,” licht Johan toe. “Dit verpakkingsconcept is exclusief ontwikkeld door Paardekooper. Wij merkten dat er voor de bakkerijsector diverse standaard verpakkingen bestaan, die doorgaans verschillen in uitstraling. Het ontbrak aan een consistente lijn. Met de introductie van de Heerlijk lijn bieden wij een compleet assortiment bakkerijverpakkingen in een eenduidige, herkenbare stijl. Heerlijk is geïnspireerd op de ambachtelijke beleving van vroeger, met als belangrijkste ingrediënten eenheid en authenticiteit.”

Persoonlijke signatuur

“De Heerlijk verpakkingen sluiten perfect aan bij de uitstraling van onze bakkerijwinkel,” vervolgt Ted. “Maar ik was wel op zoek naar iets eigens. Een persoonlijk signatuur hoort bij een ambachtelijke bakkerij, vind ik. Die persoonlijke signatuur vind je uiteraard terug in onze producten. Wij staan voor een eerlijk product, zonder toevoeging van E-nummers. Brood moet niet alleen voedzaam zijn, maar ook gezond. Daar staan wij voor en de verpakking moet dit verhaal onderstrepen. Uiteindelijk heeft Paardekooper een aantal voorstellen gepresenteerd, geïnspireerd op de Heerlijk verpakkingen en de uitstraling van onze winkel. De keuze was snel gemaakt.”

Totaalpakket bakkerijverpakkingen

“We leveren inmiddels een totaalpakket bakkerijverpakkingen,” vervolgt Johan. “We zijn begonnen met de broodzakken en stap voor stap hebben we het assortiment verpakkingen uitgebreid. Het pakket bestaat onder andere uit verschillende formaten gebaksdozen, verzenddozen, rondellen, caisses, beugelzakken en etiketten. Allemaal voorzien van een maatwerk bedrukking. Qua materiaal past het bruine kraft uitstekend bij de ambachtelijke uitstraling van de winkel. Daarnaast hebben we gekozen voor plastic zakken met een matte uitstraling. Ook dit heeft iets authentieks.”

Stoldozen

Ted is erg tevreden over de samenwerking met Paardekooper: “Op dit moment zijn we bezig met de lijn najaarsverpakkingen te denken aan staafkokers, letterdozen, kransdozen en drie formaten stoldozen. De stoldozen krijgen een dusdanige uitstraling dat deze naast Kerst ook met Pasen en Pinksteren ingezet kunnen worden., het assortiment is daarmee compleet. De samenwerking met Paardekooper loopt hartstikke lekker. Ik heb direct contact met Johan. Eén belletje en het wordt geregeld. De levering duurt alleen iets langer, dan wanneer je kiest voor een product uit de standaardcollectie. Maar het resultaat is het wachten meer dan waard.”