• Geplaatst op 13-05-2020
  • Food & Services

De coronacrisis stelt de mensheid flink op de proef, maar uitdagende tijden leiden ook tot nieuwe inzichten. Ondernemers vinden nieuwe, creatieve manieren om inkomsten te genereren en die blijken in de praktijk vaak goed uit te pakken. Trendwatchers voorspellen dat veel creatieve ‘coronaconcepten’ blijvertjes zijn. Neem bijvoorbeeld fooddelivery en take away. Horecaondernemers stappen massaal over op het bezorgen en afhalen van maaltijden. Fooddelivery was al in opkomst, maar de coronacrisis zorgt voor een definitieve doorbraak. 

Verpakkingen spelen een belangrijke rol bij het bezorgen en afhalen van eten. Met de juiste verpakking blijven producten langer warm en knapperig en voorkom je bijvoorbeeld dat verschillende maaltijdcomponenten met elkaar mengen. Smaak en kwaliteit blijven hierdoor optimaal behouden. Met een goede verpakking biedt je restaurantkwaliteit in huis. De verwachting is dat veel ondernemers bezorgen en afhalen blijven aanbieden, ook na de coronacrisis. Niet alleen omdat het concept in de smaak valt, maar ook omdat het een belangrijke extra inkomstenbron is om de (vooralsnog) beperkte gastencapaciteit te compenseren. Een goede verpakking is dan goud waard. 

Sterrenmaaltijd @ home

De coronacrisis leidt tot verschillende nieuwe bezorgconcepten. De bezorgpizza krijgt concurrentie van zalmrilette met haringkaviaar en hoenderterrine. De high end gerechten worden kant-en-klaar afgeleverd of de gast kan thuis zelf aan de slag en zet in een paar simpele stappen een sterrenmaaltijd op tafel. Het is belangrijk dat het verpakkingsconcept aansluit bij de beleving van jouw foodformule. Een goed doordacht verpakkingsassortiment loont. Zeker als het bezorg- of afhaalconcept een blijvertje is. Het is namelijk bewezen dat een aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk verpakkingsdesign herhaalaankopen stimuleert. De verpakking is de vriendelijke, charmante ober, die ervoor zorgt dat gasten terugkomen. Als specialist in creatieve verpakkingsoplossingen helpen we je graag bij het samenstellen van een onderscheidend verpakkingsdesign, waarmee je zorgt voor een restaurantbeleving bij de klant thuis. 

Variatie

We zien ook steeds meer variatie in het aanbod van bezorgmaaltijden. Horecaondernemers bieden niet alleen avondeten aan voor delivery, maar ook ontbijt en lunch. Het verpakken van food is maatwerk. Yoghurt met granola stelt nu eenmaal andere eisen aan een verpakking, dan een warme maaltijd. Voor elk eetmoment en soort eten bieden wij de juiste verpakkingsoplossing. Neem bijvoorbeeld het handige Depa® 3-in-1 concept, waarmee je diverse maaltijdcomponenten apart verpakt. De granola blijft knapperig tot aan het moment van consumptie. Experts voorspellen verder een toename van het aantal eenpersoonshuishoudens, doordat de coronacrisis zorgt voor een piek in het aantal echtscheidingen. Veel van onze foodverpakkingen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, voor eenpersoonsporties tot complete gezinsmaaltijden. 


Duurzame bezorg- en take away verpakkingen

Een ander belangrijk aandachtspunt is duurzaam verpakken. Oververpakking is een grote ergernis. Veel ondernemers hebben binnen de kortste keren een bezorg- en of afhaalmogelijkheid gecreëerd, maar door de acute nood is er niet altijd goed nagedacht over duurzaam verpakken. Dat maakt voor een eerste keer niet uit en voor een tweede keer misschien ook niet, maar nu merk je dat de kritiek op het gebruik van grote hoeveelheden – met name plastic – verpakkingen weer toeneemt. Er zijn horecaondernemers die aanbieden om de verpakkingen bij een volgende bestelling weer in te nemen. Dat is zeker een oplossing, maar roept ook vragen op omtrent hygiëne. Het loont daarom om te investeren in een houdbare oplossing, zeker als het bezorgconcept niet langer tijdelijk is. Paardekooper is koploper in de ontwikkeling van nieuwe, duurzame verpakkingsoplossingen. We richten ons onder andere op het gebruik van natuurlijke materialen en circulaire poolsystemen. Wij helpen je dan ook graag met een maatwerk advies. 

Wil je meer halen uit fooddelivery. Nu en na corona? Neem contact op met je vaste contactpersoon of bezoek een Store bij jou in de buurt en ontdek de meerwaarde van een goede bezorg- of to go-verpakking.