• Geplaatst op 20-01-2016
  • Food & Services

Waar non-food artikelen al jaren over de digitale toonbank vliegen, is de voedingsmiddelen en drankendetailhandel nu ook aan een online revolutie bezig. Dit vraagt om nieuwe verpakkingsoplossingen, met als belangrijkste eis: verlenging van de koelketen.

SendProof Packaging

Paardekooper voorziet hierin met een nieuwe gekoelde verpakkingsoplossing. De gekoelde verpakkingen zijn onderdeel van SendProof Packaging, het kwaliteitslabel voor hoogwaardige verzendoplossingen. Goed verpakt betekent minder schade, minder retouren en dus minder kosten.

Kwaliteit

De gekoelde verzendverpakkingen zijn ontwikkeld in samenwerking met partner Tempack. Tempack is marktleider in isotherme en gekoelde verpakkingsoplossingen voor opslag en distributie van temperatuurgevoelige producten.

Kosten besparen

De verzendoplossing bestaat uit geïsoleerde, isotherme Lipboxen en Frio Fresh flexibele koelelementen. De verpakkingen zijn onder meer geschikt voor het veilig verzenden van vis, vlees(waren), groente, fruit, chocolade en delicatessen. Dankzij het flexibele en compacte design kunnen de Lipboxen bovendien eenvoudig worden gevouwen en gestapeld. Dit bespaart al snel 80% aan opslagruimte in vergelijking met standaard EPS boxen en ook op transportkosten wordt bespaard. Afhankelijk van het soort product (volume en bewaar-temperatuur) en de transportduur, biedt Paardekooper verschillende uitvoeringen en combinaties.