• Geplaatst op 06-06-2018
  • Food & Services

Het is een oer-Hollands fenomeen: zelfgesmeerde boterhammen meenemen naar kantoor. Maar nu de buitenshuisconsumptie groeit lijkt het tij voor de kantoorboterham te keren. Net als in andere landen kiezen we steeds vaker voor een lunch buiten de deur. Een restaurantbezoek tijdens de pauze gaat voor veel Nederlanders nog een stap te ver. We beginnen voorzichtig, met een afhaalbroodje, een soepje of soms een hartige snack…


Buitenshuis eten en drinken is volgens het FoodService Instituut een groeimarkt. Het zijn vooral de millennials die de markt stuwen. Jongeren doen minder weekboodschappen en beslissen vaak pas last minute wat ze eten en waar. De koopmotieven worden veelal gevoed door gemak en beleving. Verpakkingen spelen hierbij een belangrijke rol.

Lunch to go

Lunchrooms en afhaal- en deliveryconcepten doen het goed in de horeca. Vooral in de grote steden vestigen zich steeds meer aanbieders van verrassende lunchconcepten. Uit cijfers van Datlinq blijkt dat het aantal lunchrooms in 2017 is toegenomen met 8 procent. Speciaal voor de lunch biedt Paardekooper een uitgebreid assortiment (to-go) verpakkingen en disposables. De verschillende items zijn qua look en feel perfect op elkaar afgestemd, voor een eenduidige en krachtige uitstraling. Er is gekozen voor een neutrale basis van natuurlijk kraft. Dit materiaal kun je uitstekend combineren met onze unieke I'M a verpakkingen en Pubchalk lijn.


Het assortiment bestaat onder andere uit broodzakken, snackvellen, soepkommen en stevige draagtassen. Uniek binnen ons lunchconcept is de I'M a HANDY strap, waarmee gasten hun to-go lunch eenvoudig kunnen meenemen. De kartonnen draagtray bestaat uit een bekerhouder in combinatie met ruimte voor bijvoorbeeld een broodje of muffin.

Nieuwe lunchconcepten

De zelfgesmeerde kantoorboterham krijgt niet alleen concurrentie van het verse (afhaal)broodje. Er ontstaan steeds meer verrassende lunchconcepten. Bowls (kom-gerechten) zijn de trend, ook als het gaat om de lunch. Er kan van alles in een bowl worden geserveerd, zoals verse groenten, quinoa en vis. Er wordt ook steeds meer geëxperimenteerd met brood, zowel qua samenstelling als qua vorm. Zo serveert DANVO Bakeries snackbroodjes in een puntzak en ziet de tosti 2.0 het levenslicht. Al deze ontwikkelingen vragen om nieuwe en verrassende to go verpakkingen. Natuurlijk zitten wij op dit gebied niet stil en zitten we boordevol goede ideeën. Neem bijvoorbeeld onze speciale tosti to go verpakking.


Kijk voor meer inspirerende verpakkingsvoorbeelden voor jouw lunchconcept op www.wrappidup.nl of bestel direct jouw lunchverpakkingen via onze webshop.