• Geplaatst op 23-02-2016
  • Algemeen

Oud-Beijerland, 23 februari 2016

PACOMBI GROUP maakt heden bekend dat Peter van Leeuwen per medio 2016 terugtreedt als Managing Director Commercieel. Van Leeuwen is ruim 36 jaar werkzaam in de verpakkingsindustrie, waarvan 34 jaar bij Van der Windt Group respectievelijk PACOMBI GROUP.

In de verpakkingsbranche staat Peter van Leeuwen bekend als een uiterst ervaren self-made man, die alle stadia van het vak doorlopen heeft. Zijn finest moment was de verkoop van de Van der Windt Group aan PACOMBI GROUP begin 2013, waarna Van Leeuwen bij de nieuwe combinatie aantrad als Managing Director Commercieel.

De snel groeiende PACOMBI GROUP, met een jaaromzet van 265 miljoen Euro en ruim 400 medewerkers, is een vooraanstaande speler in de Europese verpakkingsmarkt. Naast een assortiment van 40.000 artikelen biedt PACOMBI GROUP met name inzicht in de samenhang tussen verpakkingen en milieu-impact op basis van een Life Cycle Assessment (LCA).

Eigenaar Jan Paardekooper: “Peter is voor ons van zeer grote waarde geweest. Hij heeft de diverse bloedgroepen binnen PACOMBI GROUP nauw verweven met elkaar, waardoor de individuele bedrijven van elkaar leren en elkaar beter maken. Dat typeert ook precies de mens Peter van Leeuwen, delen en anderen stimuleren om te delen. Peter heeft na een glansrijke loopbaan in onze branche de behoefte geuit om met vervroegd pensioen te gaan. Gezien zijn grote bijdrage aan het succes van Van der Windt en PACOMBI GROUP, waarvoor ik Peter enorm bedank, gunnen wij hem dit van harte. Mede namens alle medewerkers wens ik Peter een zeer voorspoedige toekomst”.

Peter van Leeuwen: “Ik heb genoten van ieder jaar in deze dynamische branche. We hebben met z’n allen de Van der Windt Group in de afgelopen decennia enorm doen groeien. De overname door PACOMBI GROUP heeft vervolgens een prachtige stap voorwaarts met zich meegebracht. Ik ben enorm trots als ik zie waar we nu staan en welke groei we nog zullen gaan meemaken. Met de rasondernemer Jan Paardekooper heeft PACOMBI GROUP een ambitieuze eigenaar, de Group kent een bekwaam en ervaren management en is in het rijke bezit van toegewijde en kundige medewerkers. Ik ben ervan overtuigd bij een winnaar uit de branche te vertrekken en zal in de toekomst een zeer enthousiaste ambassadeur zijn. Over mijn eigen toekomst wil ik op dit moment alleen nog maar fantaseren. Eerst nog even genieten van die laatste paar maanden.”

Meer informatie?
• Peter van Leeuwen: +31 65 10 92 300
• Jan Paardekooper: +31 88 22 22 371
• www.pacombigroup.com