• Geplaatst op 07-02-2019
  • Algemeen
Het aanbod groente- en vruchtensappen en smoothies is de afgelopen jaren fors toegenomen. ‘Juice bars’ schieten als paddenstoelen uit de grond en verse smoothies krijgen steeds meer ruimte in het koelvak van de supermarkt. De gezondheidstrend biedt groeikansen voor verse sappen en smoothies. Hier ligt ook een belangrijke rol voor de verpakking.

De healthy trend

De ontwikkeling hangt samen met een groeiend gezondheidsbewustzijn. Groentesappen en smoothies zijn de ideale oplossing om eenvoudig aan je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid te komen. Daarnaast zien we uitbreiding van de categorie met nieuwkomers die inspelen op de toenemende vraag naar proteïneproducten. Zeker in een tijd waarin we voortdurend onderweg zijn bieden verse sappen en smoothies uitkomst. Paardekooper biedt een compleet assortiment (afsluitbare) sapbekers en sapflessen. Ideaal voor on the go.

Puur en eerlijk

Traditionele sappen (uit concentraat) staan onder druk. De consument wil verse, eerlijke en pure producten. De smoothies en sappen worden bij voorkeur vers bereid, onder toeziend oog van de gast. In een interview met Lunchroom noemt ‘Green Juice Sommelier’ Sophie Decorte groentesappen “een belevingsproduct pur sang”. “De gast heeft een product in handen waar een verhaal achter zit, dat erg gezond is en een bijzondere ervaring geeft.”

De verpakking vertelt een verhaal

Met de juiste verpakking kun je dit verhaal extra kracht bijzetten. Kleuren en materialen roepen (onbewust) bepaalde gevoelens op. Verpakkingen met een natuurlijke look, zoals kraft en hout, versterken de ‘pure’ beleving. Je kunt ook kiezen voor transparante sapbekers en sapflessen, zodat de consument de inhoud goed kan zien. Transparantie is een goede verkoopstimulans in een tijd waarin men op zoek is naar eerlijke producten.

Sapflessen van gerecycled materiaal

De bewuste, moderne consument houdt ook steeds meer rekening van de impact van zijn keuze op het milieu. Met onze nieuwe generatie sapflessen van gerecycled materiaal (RPET) kom je aan deze consumententrend tegemoet. Door een aangepaste samenstelling is het ons gelukt om een nieuwe sapfles te ontwikkelen die voor meer dan 50% uit gerecycled materiaal bestaat. Dit is op dit moment het hoogst haalbare, omdat gerecycled materiaal niet in direct contact mag staan met eten en drinken. Daarnaast is het gewicht van de fles met ruim 10% verlaagd, zonder in te leveren op de bestaande hoogwaardige eigenschappen van de sapfles. Het gewichtsverschil levert een besparing op van circa 23.000 kg grondstof per jaar. Dit staat gelijk aan zo’n 1,5 trailer flessen. Kortom, je hebt dus niet alleen een product met een goed verhaal, maar ook een verpakking met een goed verhaal.

Eigen label sapflessen

Over beleving gesproken: ga voor een eigentijdse, originele uitstraling met jouw eigen fleslabel met authentieke kraftlook. Verkrijgbaar vanaf 2.500 stuks (digitaal drukwerk) of vanaf 25.000 stuks (flexodruk). De RPET sapflessen vervangen gefaseerd ons huidige assortiment PET sapflessen.