Bright®

Bright®Met ons merk Bright® verkopen wij verpakkingsmaterialen en disposables die aantoonbaar minder milieubelastend zijn. Van elk product beoordelen we de milieu-impact op basis van maar liefst negentien milieu-impactfactoren tijdens de volledige levenscyclus. Want alleen na gedegen onderzoek heeft een milieuclaim waarde.

Waarom Bright?

De wereldbevolking kapt sneller bomen dan dat ze kunnen groeien.

We halen meer water uit rivieren dan regen kan aanvullen. En we stoten meer CO2 uit dan oceanen en bossen kunnen absorberen. Dit alles maakt het noodzakelijk dat we op een verantwoorde manier omgaan met de beschikbare grondstoffen. Met Bright willen we hieraan bijdragen. Sluit je aan bij de Bright®-believers. 'Think Bright' en doe mee!

Bright® Aantoonbaar minder milieu belastend

Samen verantwoorde keuzes maken

Bright staat voor een revolutionaire manier van denken die 'greenwashing' doorbreekt en uitdaagt tot het maken van verantwoorde keuzes.

Samen hebben producenten, groothandels en retailers de kracht én de verantwoordelijkheid om ons consumptiegedrag positief te beïnvloeden. Met de aantoonbaar minder milieubelastende borden, soepkommen, drink- en koffiebekers, rietjes, roerstaafjes en het bestek van Bright dragen we hieraan bij.

De LCA-methode

De milieu-impact van de Bright-producten wordt berekend via wetenschappelijk onderzoek. Deze methode heet Life Cycle Assessment, oftewel de LCA-methode.

Dit LCA-onderzoek leert ons veel over de milieubelasting van onze producten en helpt ons onze producten te verbeteren door de milieu-impact te verlagen. Hier werken wij elke dag aan! Alleen producten die duidelijk beter scoren dan het gemiddelde vergelijkbare product in de markt, worden verkocht onder het merk Bright.

Helderheid met Bright

De stichting Natuur & Milieu ondersteunt de wetenschappelijke LCA-methode en de daaruit voortvloeiende Eco Rating®

een overzichtelijk systeem met sterren op een schaal van 0 tot 5 voor het beoordelen van de milieu-impact van de producten. Dankzij gedegen onderzoek en de Eco Rating zijn de producten van Bright aantoonbaar minder milieubelastend.

Eco Rating

Bright staat open voor een gesprek

PACOMBI GROUP, het bedrijf achter Bright, is groot voorstander van 'LCA-gedreven' eco-innovatie.

Daarom roepen wij al onze klanten en relaties binnen de hele bedrijfskolom op om mee te doen en gezamenlijk te komen tot een maximale en aantoonbare reductie van de milieu-impact van verpakkingen en disposables.

Think Bright!

Door te kiezen voor Bright, kies je voor producten die het milieu aantoonbaar minder belasten. Doe mee. Think Bright!

Een selectie uit ons uitgebreide Bright®-assortiment

Bright®, Automaatbeker, PS, 180ml, wit

Code 450477
€ 2,75 /krimp à 96 st Excl. btw
€ 1,60 /krimp @ 100 st Excl. btw
€ 6,10 /krimp @ 100 st Excl. btw

Bright® Roerstaafje, PP, 125mm, zwart

Code 459011
€ 8,25 /doos @ 2000 stuks Excl. btw
€ 1,60 /krimp @ 100 st Excl. btw

Rietje, buigzaam, PP, 24cm, zwart

Code 459048
€ 2,65 /zak à 500 stuks Excl. btw
€ 1,95 /krimp @ 100 st Excl. btw

Bright® Roerstaafje, PS, 110mm, wit

Code 459007
€ 9,50 /doos @ 2000 stuks Excl. btw
€ 1,60 /krimp @ 100 st Excl. btw