De Prittstift is zowel het oudste als het bekendste merk plakstift ter wereld. Al in 1969 wordt de lijmstift bedacht door Henkel, de Duitse leverancier van het merk Pritt, na bestudering van het gebruiksgemak van de lippenstift.

Praktische lijmmethode
Net als bij lippenstift bestaat de plakstift uit een kunststof koker met een draaimechanisme. Door aan de onderkant van de stift te draaien, breng je de stift naar buiten en naar binnen. De lijmstift kan met een dop worden afgesloten zodat de lijm niet uitdroogt. Met deze ‘lijmstick in een koker’ bestond er eindelijk een schone en praktische lijmmethode.

Lijmproducten en correctiemiddelen
Henkel heeft inmiddels meer dan 1 miljard lijmstiften in 121 landen verkocht en Pritt wereldwijd op de kaart gezet. Naast de Pritt Stick levert Pritt een uitgebreid assortiment aan lijmproducten (zoals pennen, rollers, sticks en stiften), correctiemiddelen, poster buddies (een kneedlijm voor het ophangen van allerlei materialen) en een makkelijk afscheurbare tape met gekartelde randen.

Veiligheid en kwaliteit
Henkel hecht veel waarde aan duurzaamheid, veiligheid, gezondheid en kwaliteit. Alle producten worden daarom uitgebreid getest, zodat ze veilig zijn voor gezondheid en milieu. Naast Pritt is Henkel ook leverancier van de houtlijmen van het merk Pattex.