• Geplaatst op 12-10-2020
  • Food & Services
paardekooper-frietbezorgverpakking

Koude en slappe friet? Daar wordt natuurlijk niemand vrolijk van. Het is een probleem waar veel horecaondernemers tegenaan lopen. Met onze nieuwe Depa® fritesbox is dit probleem verleden tijd. De revolutionaire materiaalsamenstelling en vorm zorgen voor de ideale combinatie van ventileren, absorberen en isoleren. Frites en snacks blijven hierdoor langer warm en knapperig dan in traditionele bezorgverpakkingen. 

Onderzoek

In de zoektocht naar de juiste vorm en materiaalsamenstelling hebben we de bestaande bezorgverpakkingen getest op verschillende kwaliteitsvariabelen. Een uitdagende klus, want de kwaliteit van friet hangt af van verschillende factoren en is alles behalve consistent. Het frituurproces en zetmeelgehalte bijvoorbeeld, zijn van invloed op de knapperigheid van de friet. Maar ook portiegrootte en de vorm en materiaalsamenstelling van de verpakking zijn van invloed. Zo bleek uit het onderzoek onder andere dat friet langer knapperig blijft in een lage, brede verpakking, dan in een hoge, smalle verpakking.  

Revolutionair ontwerp

Al deze inzichten hebben uiteindelijk geleid tot een nieuw, revolutionair verpakkingsontwerp. We hebben gekozen voor drielaags golfpapier, bestaande uit een gladde buiten- en binnenlaag en een gegolfde tussenlaag. Het resultaat is een uitstekende isolerende werking, waardoor de inhoud langer warm blijft. Vochtissues zijn verleden tijd, dankzij de losse absorptiepad en speciale ventilatiegaatjes aan de zijkant van de verpakking. Frites en snacks blijven hierdoor lekker knapperig, zelfs wanneer de doosjes gestapeld vervoerd worden.


 

Maximaal gebruikerscomfort

Over de grootte en vorm van de verpakking is eveneens nagedacht. De verpakking is direct klaar voor gebruik. De zijwanden geven duidelijk aan tot waar je de verpakking moet vullen. Het speciale sluitingsmechanisme fungeert tevens als praktische houder voor een vorkje. De verpakking ligt bovendien prima in de hand voor maximaal (to go) eetgemak. 

100% papier

De snackbakken zijn FSC®-gecertificeerd, hebben geen plastic coating en kunnen zonder etensresten bij het oud papier. Dit geldt ook voor de absorptiepad. Verder zijn de bakken in Nederland geproduceerd, met veel minder CO2-uitstoot tot gevolg.

Designmogelijkheden

Golfpapier heeft verder als voordeel, dat het materiaal geschikt is voor drukwerk. In het geval van de bezorgverpakking kan de buitenzijde worden bedrukt. Hiermee maak je van de fritesbox een echte eyecatcher. Dat smaakt nóg lekkerder!

De Depa® fritesbox is vanaf nu exclusief verkrijgbaar bij Paardekooper. Bestel hem nu of neem contact op voor meer informatie over (druk)mogelijkheden.