• Geplaatst op 07-04-2017
  • Food & Service
Voor eigenaren Peter en Patricia Joppen ging er een nieuwe wereld open, toen zij een rondleiding kregen in de Paardekooper Store. Tot eind vorig jaar was Bakker Joppen lid van Het Echte Bakkersgilde en kochten zij hun verpakkingen in bij de aangesloten leverancier. “Je hebt keuze uit een geselecteerd assortiment bakkerijverpakkingen,” weet Patricia. “De keuze binnen de kaders van het gilde is vrij beperkt, maar daar kwamen we eigenlijk pas achter toen we bij Paardekooper rondliepen.” Bakker Joppen is al sinds 1940 een begrip in de Bredase wijk ’t Ginneke. De bakkerij is destijds opgericht door de opa van Peter. Sinds 2003 runt Peter samen met zijn vrouw Patricia de bakkerij. Per 1 januari 2017 zijn zij uit Het Echte Bakkersgilde gestapt. Patricia vertelt: “Wij zijn jarenlang met plezier lid geweest van het gilde, maar wij vonden het tijd voor een eigen koers. Bij die eigen koers hoort een eigen huisstijl en dus een nieuwe verpakkingslijn.”

Dat smaakt naar meer

“Wij hebben verschillende verpakkingsleveranciers benaderd, waaronder Paardekooper,” vervolgt Patricia. “Wij hebben een heel leuk gesprek gehad met Bart van de Paardekooper Store Breda. Het gevoel was eigenlijk meteen goed. Bart heeft ons uitstekend geadviseerd over de mogelijkheden, afwijkende formaten, diverse kwaliteiten en leuke extra’s. Dat smaakte naar meer en de keuze was snel gemaakt. Paardekooper is onze nieuwe verpakkingsleverancier.”

Wennen

“Het was wel even wennen,” bekent Patricia. “Toen wij nog lid waren van het gilde hadden we eigenlijk nooit zoveel contact met de verpakkingsleverancier. Nu hebben we rechtstreeks contact, maar dat is hartstikke leuk. Bart heeft ons een rondleiding gegeven in de Store. Er ging een nieuwe wereld voor ons open. Er is zoveel meer mogelijk dan een standaard gebaksdoosje. Dit was erg inspirerend om te zien.”

Creatief

“Wij leveren inmiddels verschillende formaten bedrukte gebaksdozen, broodzakken en een speciale, multifunctionele feestdoos voor themaproducten, zoals een kerststol,” vertelt Bart Bertens, verpakkingsadviseur bij de Paardekooper Store Breda. “Daarnaast leveren wij verschillende neutrale artikelen, zoals plastic zakken en sluitingen. Als kleine speler kun je geen 150 verschillende soorten verpakkingen laten bedrukken, dus moet je creatief zijn. Daarom heb ik voorgesteld om lint te laten bedrukken. Het luxe lint past uitstekend bij de nieuwe, trendy huisstijl van Bakker Joppen en hiermee geef je aan neutrale verpakkingen toch een persoonlijke twist mee. De kracht van branding zit immers in herhaling. De verpakking is hier een uitstekend middel voor.”

Tevreden

Patricia is erg tevreden over de samenwerking met Paardekooper en Bart in het bijzonder. “Wij zijn ontzettend blij met het eindproduct, maar vooral ook met het prettige contact met Bart. Bart is echt een man van de tijd. Je kunt hem altijd bereiken en hij denkt goed mee. Alles is bespreekbaar en dat is heel fijn. En dit is pas het begin van de samenwerking. Ik weet zeker dat er nog veel meer moois uit komt rollen.”