• Geplaatst op 21-08-2018
  • Food & Services

Tijdens de 24ste Landgoedfair op Heerlijkheid Mariënwaerdt vond half augustus de eerste festivalpilot plaats van ‘fooddelivery per drone’. Gevuld met heerlijke sushi’s en drankjes vloog de drone af en aan over een speciaal pilotterrein dat Mariënwaerdt samen met bedenker Food Truck Company uit De Meern had ingericht. Paardekooper leverde de verpakkingen voor de foodbestellingen.

Drones staan synoniem aan vernieuwend, hip, snel, modern, trendy en futuristisch. Het contrast met de meer traditionele en landelijke activiteiten tijdens het festival bleek dan ook groot, waardoor de pilot veel aandacht van bezoekers trok. Hoewel dit een eerste pilot betrof, heeft Food Truck Company, ontwikkelaar en ontwerper van foodtrucks en foodconcepten, grote toekomstplannen met deze mobiele oplossing voor het bezorgen van foodbestellingen per drone.

Sushi in de lucht

Food Truck Company werkte voor de aflevering met de drone samen met een sushiondernemer. Bij elke sushibestelling vulde de ondernemer de drone met mooie sushi’s, bijpassende drankjes, sausjes en eetgerei. Vervolgens ging de drone met foodbestelling ‘de lucht in’, om de gerechtjes vervolgens netjes op een verderop gelegen terras bij de bestellers te bezorgen. Het was een spectaculair gezicht dat veel bekijks oogstte.

Passende verpakkingen

Paardekooper Verpakkingen leverde tijdens de dronepilot de verpakkingsmaterialen voor het presenteren van de sushi’s en drankjes. We zijn blij om via het ontwerpen en leveren van de juiste verpakkingen en disposables onderdeel te mogen zijn van deze innovatie. Droneverpakkingen brengen nieuwe uitdagingen met zich mee. Zo vraagt de beperkte ruimte per verpakking en uitvoering om een perfect passende oplossing. Met onze brede kennis en ervaring en een overvloed aan creatieve ideeën staan wij te trappelen om een bijdrage te leveren aan deze mooie ontwikkelingen op het gebied van maaltijdbezorging.

Met dank aan Hans van den Bosch van Food Truck Company en Landgoedfair Heerlijkheid Mariënwaerdt.