• Geplaatst op 04-08-2017
  • Food & Services

In mei organiseerde Van Dobben (onderdeel van Van Geloven) de actie ‘Let’s go VRIJMIBO’. Bedrijven in de regio Amsterdam ontvingen per post een plano bitterballenbakje. Dit bakje gaf tijdens één van de vier vrijmibo’s (vrijdagmiddagborrels) recht op een gratis portie Van Dobben bitterballen, bij één van de deelnemende cafés. Als verpakkingsleverancier van Van Dobben leverde Paardekooper het bitterballenbakje.

“Wij leveren verschillende maatwerk verpakkingen voor de Van Dobben snacks,” vertelt Ebe Bruinsma, Senior Key Accountmanager bij Paardekooper. “Consumenten bestellen geen broodje kroket, maar een broodje Van Dobben. Merkherkenning is ontzettend belangrijk en de verpakking speelt hierbij een significante rol. Wij leveren onder andere conische bakjes voor de presentatie van de snacks in tankstations en bitterballenbekers als promotiemiddel tijdens evenementen en festivals.”

Van globaal idee naar nieuwe verpakking

“Onder de noemer WrappIDup ontwikkelen wij verpakkingsoplossingen die bijdragen aan merkherkenning,” vervolgt Ebe. “Steeds vaker kloppen bedrijven bij ons aan met leuke ideeën. Met elkaar werken we de ideeën uit tot een opvallend verpakkingsconcept.” “Ook wij hebben ons idee bij Paardekooper neergelegd,” vult Jiska van Rhenen aan. Als Channel Manager OOH bij Van Geloven is zij onder andere verantwoordelijk voor de merkactivatie van Van Dobben. “Het doel van deze activatie is Van Dobben koppelen aan de vrijdagmiddagborrel. Zoals UNOX ervoor zorgt dat iedereen de middag doorkomt met een ‘4 uur cup-a-soup’, zo wordt de vrijmibo nog leuker met onze Van Dobben bitterballen.”

VRIJMIBO actie

“De actie was tweeledig,” vervolgt Jiska. “Enerzijds konden consumenten via www.vrijmibo.nl een vriend(in) uitnodigen voor een vrijmibo in één van de deelnemende cafés in Amsterdam. De online registratie gaf recht op een gratis portie Van Dobben bitterballen. Anderzijds hebben we bedrijven benaderd via een Direct Mailing. De DM bestond uit een envelop met daarin een plano bitterballenbakje en een uitnodiging met instructie om de gratis Van Dobben bitterballen te verzilveren. We hebben 2.000 bedrijven in de omgeving van Amsterdam per post benaderd. Daarnaast hebben de lokale cafés zelf de bakjes in de buurt rondgebracht. Ik heb bij Ebe de vraag neergelegd om het bitterballenbakje te ontwikkelen. Het moest een origineel bakje worden met een handige pop-up functie. Het plano bakje moest zonder moeite in elkaar gezet kunnen worden.”

Spoed

“Er was wel haast bij,” bekent Jiska. “We hadden zo’n vier à vijf weken tot aan de deadline. Binnen no time kregen we van Ebe een sample aangeleverd. Het voorstel was in basis vrijwel meteen goed, waardoor we zeer snel konden schakelen. Ebe adviseerde bovendien om te kiezen voor een apart sausvakje en het resultaat is een super origineel bitterballenbakje. Alles werd perfect en op tijd geregeld.”

Succes

“Van de bakjes die door de lokale kroegen zijn rondgebracht is maar liefst 85% ingeleverd. Van de bedrijven die per post zijn benaderd, heeft 10% het bakje ingeleverd. We zijn erg enthousiast over de resultaten en we zullen dit actiemechanisme zeker vaker in gaan zetten. Het mes snijdt overigens aan twee kanten, want met deze actie helpen we ook de ondernemers. Zij profiteren van een vollere kroeg en meer drankomzet tijdens het borrelmoment.”

Creatieve partner

Jiska is erg tevreden over de samenwerking met Paardekooper: “De samenwerking verliep soepel. Dit belooft zeker in de toekomst nog veel moois. De foodmarkt verandert en delivery wordt steeds belangrijker. Hier moeten we natuurlijk op inspelen. Ook hier ligt een belangrijke rol voor de verpakking en Paardekooper heeft zich op dit gebied bewezen als een creatieve, flexibele partner. Ideeën borrelen alweer op.”